Koprový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žervé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 185.3 mg
  • Vláknina 1676.8 mg
  • Vitamín A 1676.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto.

  • 2

    Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout.

  • 3

    Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.

Komentáře k receptu