Koprový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 14 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 185.3 mg
- Vláknina 1676.8 mg
- Vitamín A 1676.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto.
-
2
Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout.
-
3
Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.