Bylinkový pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 31.5 mg
- Vláknina 988.3 mg
- Vitamín A 988.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Přilijeme vodu, osolíme, opepříme, vložíme bylinky a přivedeme k varu. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a stáhneme oheň.
-
2
Vaříme 20 minut, odstavíme a ještě 10 minut necháme pod pokličkou dojít.
-
3
Nakonec rýži prokypříme vidličkou.