Plněný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Jihočeská Niva
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 378.7 mg
  • Vitamín A 378.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpustit ve vodě a potom přidáme mouku, sůl a lžičku oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.

  • 3

    Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme plátky sýru, bazalku a překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.

  • 4

    Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Komentáře k receptu