Bavorský knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 2 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1245.1 mg
- Vláknina 16144.9 mg
- Vitamín A 16144.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 261.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.
-
2
S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
-
3
Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.