Šípková omáčka s jíškou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Šípky sušené
  • 100 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 795.2 mg
  • Vláknina 52436.3 mg
  • Vitamín A 52436.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 223.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé šípky očistíme a v hrnci zalijeme vodou. Přimícháme víno, ocet, skořici, pepř, nové koření, citronovou šťávu, cukr a vaříme na mírném plameni, až se šípky rozvaří.

  • 2

    Do omáčky zašleháme jíšku, alespoň čtvrt hodiny povaříme a přecedíme.

Komentáře k receptu