Fenykl s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 651.5 mg
- Vláknina 7264.3 mg
- Vitamín A 7264.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme podélně rozkrojený fenykl ve vroucí osolené vodě 3-5 minut doměkka. Důkladně scedíme.
-
2
Máslem vymažeme mělkou zapékací misku. Dáme do ní fenykl, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem mozzarella.
-
3
V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je sýrová vrstva dozlatova upečená.
-
4
Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké.