Studená omáčka z uzené makrely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 99.2 mg
- Draslík 669 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou makrelu vykostíme, stáhneme z kůže a rozmixujeme.
-
2
Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.
-
3
Rozmixovanou makrelu v míse smícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Omáčku posypeme nakrájeným pórkem.
-
4
Podáváme k těstovinám nebo pečeným bramborám.