Záhorácký závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1265 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 293.6 mg
- Vláknina 2109 mg
- Vitamín A 2109 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.
-
2
Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a naplníme vychladlou směsí z podušeného zelí a ostatních surovin. Plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
-
3
Závitky na povrchu osolíme, poprášíme prosátou moukou a naskládáme do vymaštěného kastrolu. Zprudka je zapečeme v troubě, podlijeme je vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka.
-
4
Měkké závitky přendáme do jiného kastrolu, zbavíme je nití či párátek, šťávu dosolíme a přecedíme na závitky.
-
5
Nakonec vše krátce podusíme.
-
6
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme a osmahneme na ni oloupanou, najemno nakrájenou cibuli.
-
7
Do základu přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, přisladíme a opepříme.
-
8
Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.