Srnčí kousky v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
- 300 g Brambory
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 341.2 mg
- Vláknina 3938 mg
- Vitamín A 3938 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na silné nudličky a v míse je smícháme s prolisovaným česnekem, hořčicí, kořením a solí. Pod fólií necháme asi 1 hodinu v chladničce.
-
2
Marinované kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji dorůžova.
-
3
Těstíčko připravíme z ustrouhaných oloupaných syrových brambor, vejce, mouky a soli.