Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1200 g Kuřecí stehna
  • 130 ml Med včelí
  • 80 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 274.7 mg
  • Draslík 714.2 mg
  • Vláknina 205 mg
  • Vitamín A 205 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vína, medu, nakrájené chilli papričky, soli a hořčice umícháme marinádu. 1/3 marinády odlijeme a naložíme do ní na 30 minut kuřecí stehna.

  • 2

    Zakysanou smetanu smícháme se zbylou marinádou.

  • 3

    Marinované maso ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 15 minut přiklopené, poté bez víka. Pravidelně potíráme marinádou a grilujeme celkem cca 45 minut. Občas otočíme.

  • 4

    Krémovou omáčku servírujeme s grilovaným masem.

Komentáře k receptu