Hovězí maso na špejli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Koření Čubrica
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 531.3 mg
  • Vláknina 1501.5 mg
  • Vitamín A 1501.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou. Dle potřeby přidáme strouhanku a dobře promícháme.

  • 2

    Vytvoříme ze směsi válečky nebo kuličky, které napíchneme na jehly na grilování.

  • 3

    Můžeme masové kuličky prokládat zeleninou, slaninou nebo cibulí.

  • 4

    Pomalu grilujeme na dřevěném uhlí na grilu, případně v troubě s grilem.

Komentáře k receptu