Candát s perníkovou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 91.5 mg
- Vláknina 2439.8 mg
- Vitamín A 2439.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Perník nastrouháme a smícháme se změklým máslem do lepivé strouhanky.
-
2
Olej rozpálíme a krátce na něm osmahneme rybu, položenou kůží dolů. Poté maso přendáme do zapékací mísy neopečenou stranou nahoru, pokryjeme perníkovou strouhankou a dáme péct při 190°C na cca 10 minut, než strouhanka ztuhne. Rybu servírujeme s plátkem pomeranče.