Telecí plátky s šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kotlety
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 513.7 mg
  • Vláknina 2054.8 mg
  • Vitamín A 2054.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Šalvěj omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso na něm krátce osmahneme po dobu 2 minut z každé strany. Poté na každý kousek masa dáme dílek másla a trochu šalvěje. Pánev přendáme do trouby a necháme zapéct při 190°C po dobu asi čtvrt hodiny. Podáváme přelité výpekem.

Komentáře k receptu