Telecí plátky s šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 19 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 513.7 mg
- Vláknina 2054.8 mg
- Vitamín A 2054.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Šalvěj omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Olej rozpálíme a maso na něm krátce osmahneme po dobu 2 minut z každé strany. Poté na každý kousek masa dáme dílek másla a trochu šalvěje. Pánev přendáme do trouby a necháme zapéct při 190°C po dobu asi čtvrt hodiny. Podáváme přelité výpekem.