Halušky se zelím a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 49 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 251 mg
- Vláknina 5489.8 mg
- Vitamín A 5489.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky. Klobásy pokrájíme na větší kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli a necháme osmahnout dozlatova, poté přidáme zelí a jablka. Přiklopené dusíme 12 minut, poté dochutíme cukrem, solí a pepřem. Odstavíme z plotny.
-
3
Klobásy osmahneme na suché pánvi bez oleje dozlatova.
-
4
Halušky uvaříme dle návodu výrobce, přimícháme k nim zelí a kousky klobásy a ihned servírujeme.