Roláda z bramborového těsta vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Povidla švestková
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 310.7 mg
  • Vláknina 6273.8 mg
  • Vitamín A 6273.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, polovinu krupice, špetku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme silnější plát.

  • 2

    Druhou polovinu krupice nasypeme do rozpálené pánve, upražíme nasucho, zalijeme 1 dl vody, aby se spařila. Krupicí potřeme plát těsta a zavineme do rolády. Zabalíme do pláténka a vložíme do vroucí vody. Vaříme zvolna 30 minut. Vyndáme, rozbalíme a necháme odpařit vodu.

  • 3

    Povidla naředíme trochou vody, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme trošku skořice, ohřejeme a dobře promícháme.

  • 4

    Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talířky a přelijeme povidlovou zálivkou.

Komentáře k receptu