Nudle zeleninové smažené
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 75 g Bambusové výhonky
- 350 g Nudle vaječné
- 0.5 kávová lžička Badyán
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 95 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 74.2 mg
- Draslík 559.1 mg
- Vláknina 12947.5 mg
- Vitamín A 12947.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou cca 2 minuty. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Podzemnicový olej rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek a badyán a smažíme 30 vteřin. Přidáme nakrájenou mrkev, papriku, cibuli, brokolici, bambusové výhonky, řapík celeru a smažíme vše 2 minuty. Přidáme do woku sójovou omáčku a zeleninový vývar a povaříme 5 minut.
-
3
Rozpálíme olej na 180 stupňů. Na vidličku namotáváme nudle a tvoříme z nich kulaté chomáčky, které smažíme po várkách z obou stran do křupava. Necháme okapat.
-
4
Solamyl smícháme s 2 lžičkami vody na pastu a vmícháme do woku. Přivedeme k varu, až omáčka zhoustne.
-
5
Nudle dáme na talíře, dáme na ně zeleninu a okamžitě podáváme.