Noky z bramborového těsta kynuté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 240 g Med včelí
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 25 g Tuk
  • 30 g Droždí
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 4345 mg
  • Vitamín A 4345 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku s cukrem, přisypeme rozdrobené droždí, přidáme vejce, změklé máslo, rozmačkané vařené brambory a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Těsto prohněteme a odtrháváme z něj stejně velké kousky, z nich uválíme podlouhlé noky.

  • 2

    Plech vymažeme tukem a noky na něj vyskládáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 30 minut. Nyní je polijeme zbylým mlékem, posypeme vanilkovým cukrem a ještě krátce zapečeme.

  • 3

    Noky rozdělíme na talířky a doplníme medem.

Komentáře k receptu