Čínská zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Květák
  • 225 g Sýr sójový - Tofu
  • 125 g Kaštany vodní
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Kukuřice
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 541.6 mg
  • Vláknina 13871 mg
  • Vitamín A 13871 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej ve woku a přidáme do něj mrkev pokrájenou na plátky, cuketu nakrájenou na kolečka, přepůlené kukuřice, růžičky květáku a pokrájený pórek. Smažíme 3 minuty, vmícháme rozpůlené kaštany, tofu, vývar, sójovou omáčku, sůl, sherry a cukr. Pod pokličkou dusíme 20 minut.

  • 2

    Smícháme solamyl s vodou na hladkou pastu. Vmícháme do woku, přivedeme k varu a povaříme, až zhoustne.

  • 3

    Posypeme koriandrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu