Čínská zelenina
Suroviny
- 125 g Květák
- 225 g Sýr sójový - Tofu
- 125 g Kaštany vodní
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 4 ks Kukuřice
- 3 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 184 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 541.6 mg
- Vláknina 13871 mg
- Vitamín A 13871 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme olej ve woku a přidáme do něj mrkev pokrájenou na plátky, cuketu nakrájenou na kolečka, přepůlené kukuřice, růžičky květáku a pokrájený pórek. Smažíme 3 minuty, vmícháme rozpůlené kaštany, tofu, vývar, sójovou omáčku, sůl, sherry a cukr. Pod pokličkou dusíme 20 minut.
-
2
Smícháme solamyl s vodou na hladkou pastu. Vmícháme do woku, přivedeme k varu a povaříme, až zhoustne.
-
3
Posypeme koriandrem a ihned podáváme.