Pórkové suflé s bylinkami
Suroviny
- 350 g Pórek
- 50 g Ořechy vlašské
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.25 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 305.7 mg
- Vláknina 6069.3 mg
- Vitamín A 6069.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut.
-
2
V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky.
-
3
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
-
4
Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
5
Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech.
-
6
V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů.
-
7
Ihned podáváme.