Pórkové suflé s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Pórek
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.25 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 305.7 mg
  • Vláknina 6069.3 mg
  • Vitamín A 6069.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut.

  • 2

    V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky.

  • 3

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 4

    Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme.

  • 5

    Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech.

  • 6

    V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu