Kuřecí závitky s maďarskou klobásou
Suroviny
- 1 kostka Bujón slepičí
- 100 g Klobása Dunajská
- 400 g Kuřecí prsa
- 100 g Pórek
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Hořčice francouzská
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 109 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 509 mg
- Vláknina 4421.3 mg
- Vitamín A 4421.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat. Potom maso rozdělíme na plátky, které lehce naklepeme. Maso osolíme, potřeme hořčicí a opepříme.
-
2
Na plátky rozložíme kolečka klobásy a vytvoříme závitek. Otvory závitku uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Při smažení závitky otáčíme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve.
-
3
Jako další ve výpeku osmahneme cibuli pokrájenou na malé kousky, nastrouhanou mrkev, posypeme paprikou a zalijeme bujónem rozvařeným ve vodě.
-
4
Maso vložíme zpět do pánve, podlijeme vše bílým vínem a pár minut vše podusíme. Jako poslední přidáme na kolečka pokrájený pórek.