Vejce s hříbky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 520.7 mg
  • Draslík 1060.4 mg
  • Vláknina 2550 mg
  • Vitamín A 2550 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Plátky hub vsypeme na pánev a podusíme na másle doměkka. Zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci, přidáme nasekanou pažitku a za stálého míchání dosmažíme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu