Chléb z brambor a mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 30 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1000 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 343.7 mg
  • Vláknina 532 mg
  • Vitamín A 532 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme rozmačkané vařené brambory, vejce, změklé máslo, osolíme, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vytvarujeme z něj dva podlouhlé bochníky, plech omastíme tukem, bochníky na něj položíme vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.

  • 2

    Vychladlý chléb používáme jako bílou veku.

Komentáře k receptu