Pizza s paprikami a rajskou omáčkou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 25 g Sýr Parmezán
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 225 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 ks Olivy černé
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Parmezán sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 55 g
- Sodík 2321 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 107.9 mg
- Draslík 316 mg
- Vláknina 16438.5 mg
- Vitamín A 16438.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme drobenku z mouky a másla. Vmícháme sůl, sušený parmezán, rozšlehané vejce a lžíci vody. Promícháme, je-li třeba přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut vychladnout.
-
2
Olej rozpálíme v pánvi, přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme 5 minut, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Přimícháme rajčatový protlak.
-
3
Na pekáč položíme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme je pod předehřátým grilem 15 minut. Dáme je do plastového sáčku a necháme zapařit 10 minut. Slupku oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké proužky.
-
4
Rozválíme těsto na tenkou placku, aby se vešlo do pečicí formy. Přikryjeme alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté odstraníme fólii a ještě 5 minut pečeme. Necháme vychladnout.
-
5
Naplníme placku rajčatovou omáčkou, pokryjeme paprikou, olivami, tymiánem a čerstvým parmezánem a dáme péct do trouby na 15 minut.
-
6
Můžeme podávat jak teplé, tak studené.