Kuře s rozmarýnem pečené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 71 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 234.5 mg
- Draslík 627.5 mg
- Vláknina 3372.3 mg
- Vitamín A 3372.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme.
-
2
Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme.
-
3
Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy.
-
4
Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody.
-
5
Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu.
-
6
Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté.