Vepřové závitky s mletým masem
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
- 150 g Cibule
- 600 g Játra vepřová
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Slanina vepřová
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Česnek
- 60 g Sádlo škvařené
- 60 g Strouhanka
- 150 g Vepřové maso mleté
- 200 g Bránice
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 43 g
- Sodík 2080 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 562.9 mg
- Draslík 992.3 mg
- Vláknina 7202.5 mg
- Vitamín A 7202.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou bránici rozložíme a nařežeme na 4 díly. Mleté maso dáme do mísy, přisypeme strouhanku, mouku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, přidáme vejce, ochutíme prolisovaným česnekem a vypracujeme masové těsto jako na karbanátky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátečky.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm plátky jater z obou stran. Na plátky bránice položíme plátky jater, na ně navrstvíme masové těsto, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k závitkům. Podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, průběžně podléváme.
-
3
Závitky podáváme s vařeným bramborem a přeléváme vlastním výpekem.