Vepřové závitky s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 150 g Cibule
  • 600 g Játra vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 60 g Strouhanka
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Bránice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 2080 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 562.9 mg
  • Draslík 992.3 mg
  • Vláknina 7202.5 mg
  • Vitamín A 7202.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou bránici rozložíme a nařežeme na 4 díly. Mleté maso dáme do mísy, přisypeme strouhanku, mouku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, přidáme vejce, ochutíme prolisovaným česnekem a vypracujeme masové těsto jako na karbanátky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátečky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm plátky jater z obou stran. Na plátky bránice položíme plátky jater, na ně navrstvíme masové těsto, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k závitkům. Podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, průběžně podléváme.

  • 3

    Závitky podáváme s vařeným bramborem a přeléváme vlastním výpekem.

Komentáře k receptu