Kachna na medu se švestkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 69 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 133.8 mg
- Vláknina 1416.5 mg
- Vitamín A 1416.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč.
-
2
Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu.
-
3
Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí.
-
4
Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit.