Mrkev s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 195 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 4.3 mg
  • Vláknina 5043.2 mg
  • Vitamín A 5043.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a pod pokličkou smažíme 15 minut.

  • 2

    Zvýšíme příkon tepla a za občasného míchání mrkev smažíme dalších 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Každou porci před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Můžeme podávat s novými bramborami a pečenou šunkou.

Komentáře k receptu