Pizza s čočkou a ratatouille
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Těsto na pizzu
- 60 g Sýr Čedar
- 60 g Čočka zelená Puy
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Cuketa
- 0.5 ks Lilek
- 0.5 ks Paprika červená
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 15.8 mg
- Draslík 413.9 mg
- Vláknina 13320.8 mg
- Vitamín A 13320.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horké vody namočíme čočku na 30 minut, poté necháme okapat a propláchneme. Zalijeme čerstvou vodou (1 cm nad čočku) a 10 minut podusíme na mírném ohni.
-
2
Lilek nakrájený na kostičky dáme do cedníku, osolíme ho a necháme 20 minut vypotit. Poté opláchneme a osušíme.
-
3
Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme cuketu, papriku nakrájenou na proužky a lilek. Pod pokličkou dusíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oregano, sůl, pepř a 2 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme 15 minut.
-
4
Těsto na pizzu přeneseme na olejem vymazaný plech, pokryjeme ho ratatouille, rozmístíme na ně plátky sýra a posypeme semínky slunečnice. Zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme.
-
5
V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 20 minut. Ihned podáváme.