Těstoviny se zeleninou zelenou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 225 g Těstoviny konzumní
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 225 g Chřest zelený
  • 125 g Hrášek mražený
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Brokolice
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1149 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 687.5 mg
  • Vláknina 10928 mg
  • Vitamín A 10928 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.

  • 2

    V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.

  • 3

    Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.

  • 4

    Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.

  • 5

    Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu