Těstoviny se zeleninou zelenou
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 225 g Těstoviny konzumní
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 225 g Chřest zelený
- 125 g Hrášek mražený
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Cuketa
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 l Voda pitná
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1149 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 687.5 mg
- Vláknina 10928 mg
- Vitamín A 10928 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.
-
2
V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.
-
3
Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.
-
4
Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
-
5
Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.