Lasagne se zeleninovou směsí
Suroviny
- 225 g Žampiony čerstvé
- 75 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Lasagne
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 3 dl Mléko polotučné
- 3 dl Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 693.5 mg
- Vláknina 10948.3 mg
- Vitamín A 10948.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lilku dáme do cedníku, posypeme solí a necháme stát 20 minut. Poté opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat.
-
2
Rozpálíme na pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme pokrájené papriky, celer, houby a cuketu a smažíme 4 minuty. Vmícháme chilli, kmín, rajčatový protlak, rajčata, sůl, pepř a polovinu bazalky.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a smažíme minutu. Sundáme z ohně, přilijeme vývar a mléko, vrátíme na oheň a přidáme hořčici a polovinu sýra. Za neustálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Přidáme bazalku a sundáme z ohně. Přimícháme vejce.
-
4
Do zapékací nádoby dáme polovinu lasagní, na ně dáme polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku. Zopakujeme postup a navrch dáme sýrovou omáčku. Posypeme sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 minut. Ihned podáváme.