Tofu s fazolkami a kukuřičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Krupice dětská
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 25 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Mozzarella
  • 25 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 132.9 mg
  • Draslík 160.6 mg
  • Vláknina 5126 mg
  • Vitamín A 5126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené mléko přivedeme k varu, přisypáváme do něj za stálého míchání krupici. Vaříme 10 minut. Poté necháme vychladit, dokud nebude vlažné.

  • 2

    Smícháme v misce sherry, tofu, sójovou omáčku a zázvor a promícháme, aby se tofu obalilo. Necháme marinovat 20 minut. Vejce ušleháme s trochou pepře, přidáme s parmezánem do mléka s krupicí a promícháme. Těsto přendáme na vymazaný pečicí plech a vytvarujeme placku o průměru 25 cm. Potřeme ji rajčatovou omáčkou až k okraji.

  • 3

    V hrnci s vroucí vodou blanšírujeme minutu cukrové kukuřičky a fazolky, poté necháme okapat a společně s okapaným tofu rozložíme na pizzu. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a plátky sýra. Zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 4

    V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 20 minut.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu