S dýní tagliatelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 125 g Šunka parmská
  • 275 g Tagliatelle
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 617.6 mg
  • Vláknina 3931.5 mg
  • Vitamín A 3931.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme dýni a vykrojíme jadřinec a blánu. Dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Olivový olej rozpálíme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme, až změknou. Přidáme 1/2 petrželky a 2 minuty smažíme. Přidáme dýni a smažíme 3 minuty, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme 1/2 vývaru a přivedeme k varu. Pod pokličkou necháme dusit, dokud dýně nezměkne, je-li třeba, přilijeme vývar. Přidáme parmskou šunku a 2 minuty povaříme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vaříme cca 10 minut, poté scedíme, necháme okapat a dáme do ohřáté mísy.

  • 4

    Do šunkové směsi přidáme smetanu a mírně zahřejeme.

  • 5

    Směs nalijeme na těstoviny a posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu