S dýní tagliatelle
Suroviny
- 500 g Dýně
- 125 g Šunka parmská
- 275 g Tagliatelle
- 50 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 23 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 50.9 mg
- Draslík 617.6 mg
- Vláknina 3931.5 mg
- Vitamín A 3931.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme dýni a vykrojíme jadřinec a blánu. Dužinu nakrájíme na kostičky.
-
2
Olivový olej rozpálíme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme, až změknou. Přidáme 1/2 petrželky a 2 minuty smažíme. Přidáme dýni a smažíme 3 minuty, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme 1/2 vývaru a přivedeme k varu. Pod pokličkou necháme dusit, dokud dýně nezměkne, je-li třeba, přilijeme vývar. Přidáme parmskou šunku a 2 minuty povaříme.
-
3
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou. Vaříme cca 10 minut, poté scedíme, necháme okapat a dáme do ohřáté mísy.
-
4
Do šunkové směsi přidáme smetanu a mírně zahřejeme.
-
5
Směs nalijeme na těstoviny a posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.