Kuřecí rolky s hříbky a šunkou
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 150 g Šunka drůbeží
- 200 g Uzené maso vařené
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Hříbky čerstvé
- 100 g Sýr Eidam cihla 45%
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 41 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 678.5 mg
- Vláknina 1489.8 mg
- Vitamín A 1489.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso opláchneme, osušíme, lehce naklepeme. Hříbky omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Potom maso osolíme, okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Na plátky masa položíme plátek šunky, plátek uzeného masa a svineme do roládek. Roládky zpevníme párátky nebo malými jehlami na špízy, případně je omotáme nití. Zavinuté rolky obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji v pánvi rolky dozlatova osmažíme.
-
3
Po osmažení přisypeme nakrájené hříbky a cibuli a ještě 1/2 hodiny podusíme. Můžeme přisolit.
-
4
Rolky po opečení vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, polijeme šťávou s cibulí a hříbky. To vše posypeme nastrouhaným eidamem nebo nivou a necháme zapékat. Pečeme tak dlouho, dokud se sýr na povrchu roládek neroztaví.