Kuřecí rolka s nadýchanou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 69 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 340.2 mg
- Draslík 764.1 mg
- Vláknina 6221 mg
- Vitamín A 6221 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře vykostíme, omyjeme a osušíme. Zelenou petržel opereme a nakrájíme na drobné kousky. Mandle spaříme a zbavíme je slupky. Potom je nahrubo posekáme. Vejce rozdělíme a ze 2 bílků ušleháme sníh.
-
2
Potom si připravíme do kuřete nádivku. Máslo smícháme se žloutky, solí, zelenou petrželkou, muškátovým oříškem a mandlemi.
-
3
Přidáme vlažné mléko a strouhanku (asi 2 hrsti). Nakonec do nádivky vmícháme sníh ze 2 bílků. Nádivka by neměla být moc hustá.
-
4
Vykostěné kuře položíme na fólii hřbetem dolů. Co nejlépe ho naklepeme, okořeníme solí a pepřem. Do rozloženého kuřete vložíme nádivku a srolujeme do rolády. Roládu omotáme provázkem nebo nití.
-
5
Cibulí (rozkrájenou na silná kolečka) vysypeme pekáč, na cibuli položíme roládu. Na roládu naskládáme 3 plátky másla a dáme do trouby na 200°C. Začneme péct v horké troubě, asi po 1/4 hodině teplotu snížíme a dopékáme již zvolna, dokud není kuře měkké. Během pečení podléváme kuře vodou.
-
6
Po upečení můžeme šťávu zahustit.