Grilované medailonky
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 10 g Kmín celý
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Olej olivový extra panenský
- 4 dl Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 54 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 663.9 mg
- Vláknina 891.7 mg
- Vitamín A 891.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naporcujeme na medailonky, dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájené feferony, med, citrónovou šťávu, kari koření, na kolečka nakrájený česnek, kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, rukou dobře promícháme a dáme na celou noc na chladné místo marinovat. Na pekáč dáme sádlo, rozehřejeme ho, poté naskládáme medailonky a vložíme do trouby, kde necháme péct 40 minut. Asi 15 minut před dokončením pečení přilijeme do pekáče marinádu a společně ještě dopečeme. Po celou dobu pečení podléváme vývarem.
-
2
Medailonky podáváme přelité výpekem.