Omáčka bílá bešamelová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 794 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.7 mg
- Draslík 215 mg
- Vláknina 2924.4 mg
- Vitamín A 2924.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce zasmahneme.
-
2
Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se netvořily hrudky. Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.
-
3
Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo.