Vepřové koleno pečené po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1167 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 911 mg
- Vitamín A 911 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily.
-
2
Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
-
3
Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.