Plodů moře směs
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 125 g Olihně
- 125 g Cejn velký
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Klasy kukuřice mražené
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 90 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 151.6 mg
- Draslík 126.3 mg
- Vláknina 2852.5 mg
- Vitamín A 2852.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme bílek, víno, Solamyl a směs pěti koření ve velké míse. Přidáme krevety, kroužky olihně, rybí plátky a promícháme, aby se vše obalilo. Plody moře vyjmeme, zbytek směsi uschováme.
-
2
Olej rozpálíme v předehřátém woku a směs plodů moře smažíme cca 3 minuty, poté je vyndáme a odložíme stranou.
-
3
Slijeme téměř všechen olej z woku, ponecháme jen přibližně jednu lžíci. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku a kukuřici, 5 minut smažíme.
-
4
Do woku vrátíme plody moře a zbylou směs se Solamylem. Promícháme a podáváme.