Vařené bílkové koláčky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 30 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 112.9 mg
  • Vláknina 3050 mg
  • Vitamín A 3050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu smícháme cukr, neloupané, nastrouhané mandle, bílky a vanilku. Na mírném ohni povaříme na hustou kaši.

  • 2

    Na máslem vymazaný plech tvoříme rychle lžičkou koláčky. Uhladíme je nožem, dozdobíme půlkami loupaných mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu