Mušle po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 675 g Mušle slávky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 872.5 mg
  • Vláknina 5179.3 mg
  • Vitamín A 5179.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme v něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou. Přidáme špetku rozmarýnu, 1 dl vína, bobkový list a pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu, necháme povařit 15 minut.

  • 2

    Vmícháme rajčatový protlak, pokrájenou cuketu, olivy a cukr. Povaříme 10 minut.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu, dáme očištěné a omyté mušle do pařáku a umístíme nad hladinu vody. Zalijeme zbytkem vína a posypeme pomerančovou kůrou. Pod pokličkou vaříme v páře, dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.

  • 4

    Mušle vyjmeme a rozložíme na servírovací mísu.

  • 5

    Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu