Krupicové šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 160 g Okurky nakládané
  • 500 g Pšeničná krupice
  • 160 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Žemle tuková
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 75.4 mg
  • Vláknina 5568 mg
  • Vitamín A 5568 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme krupici, v půl litru vroucí vody rozpustíme máslo, přilijeme ke krupici a promícháme.

  • 2

    Housky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a krátce je orestujeme. Přidáme ke krupici a vypracujeme tužší těsto. Z těsta odebíráme přibližně stejně velké kousky a tvoříme šišky, které naházíme do vroucí osolené vody. 20 minut povaříme a scedíme.

  • 3

    Šišky omastíme rozškvařenou slaninou a podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu