Vepřový bůček nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 62 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 134.4 mg
- Draslík 214.6 mg
- Vláknina 313.9 mg
- Vitamín A 313.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.
-
2
Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
3
Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.
-
4
Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.
-
5
Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
-
6
Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.