Slávky s ledovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 1809.1 mg
  • Vláknina 1690 mg
  • Vitamín A 1690 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme mušle. Nakrájíme citronovou trávu na kratší kousky a ledový salát nasekáme.

  • 2

    Do hrnce s mušlemi přidáme citronovou trávu, vodu a citronovou šťávu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Všechny mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vařené mušle opatrně vyndáme z lastur a dáme stranou na později.

  • 3

    Máslo rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a smažíme 2 minuty. Přidáme ústřicovou omáčku a povaříme, dokud se omáčka do směsi nevstřebá. Přidáme mušle a prohřejeme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu