Omáčka z černých fazolí s olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 361.8 mg
- Vláknina 3015 mg
- Vitamín A 3015 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroužky olihní opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme v misce hladkou mouku a sůl. Přidáme kroužky olihní a zamícháme, aby se obalily.
-
2
Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky. Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm pokrájené papriky a pokrájenou červenou cibuli. Přidáme do woku kroužky olihní a 5 minut smažíme.
-
3
Do woku přidáme omáčku z černých fazolí a vaříme, dokud nezačne bublat.
-
4
Ihned podáváme.