Krbál - přírodní pikantní řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Česnekové máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 112.3 mg
  • Draslík 506.3 mg
  • Vláknina 0.1 mg
  • Vitamín A 0.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno 4 plátky masa. Mírně je naklepeme, potřeme z obou stran česnekovým máslem, osolíme, posypeme chilli paprikou. Necháme je 15 minut odležet.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a řízky zprudka restujeme z každé strany dozlatova, přibližně 2-3 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu