Krupice se sladkou polevou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 80 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 3982.5 mg
  • Vitamín A 3982.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme.

  • 3

    Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou.

Komentáře k receptu