Rendlík s olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Olihně
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 582.5 mg
  • Draslík 923.8 mg
  • Vláknina 4080 mg
  • Vitamín A 4080 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně nakrájíme na 1 cm široké kroužky a chapadla na 5 cm dlouhé proužky. V ohnivzdorném rendlíku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme olihně a smažíme 10 minut, přidáme pokrájenou červenou papriku, víno, vodu, rozmarýn a přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 45 minut.

  • 2

    Vyhodíme snítky rozmarýnu, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, rajčatový protlak a papriku mletou. Vaříme 60 minut.

  • 3

    Přidáme omáčku a promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu