Rendlík s olihněmi
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno bílé
- 2.5 dl Voda pitná
- 1 kg Olihně
- 0.6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 582.5 mg
- Draslík 923.8 mg
- Vláknina 4080 mg
- Vitamín A 4080 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně nakrájíme na 1 cm široké kroužky a chapadla na 5 cm dlouhé proužky. V ohnivzdorném rendlíku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme olihně a smažíme 10 minut, přidáme pokrájenou červenou papriku, víno, vodu, rozmarýn a přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 45 minut.
-
2
Vyhodíme snítky rozmarýnu, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, rajčatový protlak a papriku mletou. Vaříme 60 minut.
-
3
Přidáme omáčku a promícháme. Ihned podáváme.