Rýže smažená s garnáty
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 250 g Garnát obecný
- 200 g Vodní kaštany v nálevu
- 300 g Rýže dlouhozrnná
- 700 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 1.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 8 g
- Sodík 872 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 251.4 mg
- Draslík 368.2 mg
- Vláknina 4262.3 mg
- Vitamín A 4262.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.
-
2
Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.
-
3
Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.
-
4
Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.