Shiitake krevety na zelenině
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Shiitake houby
- 60 g Klasy kukuřice mražené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Zázvor mletý
- 0.68 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 62 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 99.7 mg
- Vláknina 2954 mg
- Vitamín A 2954 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme u fazolek stopky a pokrájíme je, nakrájíme mrkev, čínské houby, cibulky a rozpůlené klásky kukuřice. Krevety obalíme ve směsi bílku, soli a solamylu.
-
2
Wok předehřejeme, přidáme rostlinný olej a krevety osmahneme. Poté je vyjmeme, vylijeme z woku většinu oleje a ponecháme jen asi jednu lžíci. Přidáme zelené fazolky, kukuřici, mrkev, pokrájenou jarní cibulku a houby. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme krevety, cukr, víno, zázvor, sójovou omáčku, vše promícháme a dusíme 10–15 minut. Zakápneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.