Krevety po kantonsku
Suroviny
- 175 g Vepřové maso libové
- 675 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 4.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar rybí
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 24 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 392.3 mg
- Draslík 289.1 mg
- Vláknina 3735 mg
- Vitamín A 3735 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1109.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.
-
2
Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.
-
3
V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.
-
4
Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.