Krevety po kantonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Vepřové maso libové
  • 675 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 392.3 mg
  • Draslík 289.1 mg
  • Vláknina 3735 mg
  • Vitamín A 3735 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1109.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.

  • 2

    Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.

  • 3

    V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.

  • 4

    Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.

Komentáře k receptu